Стопкадър nivini.bg Преговорите вървят много конструктивно. Така Деница Сачева е определила

...
Стопкадър nivini.bg Преговорите вървят много конструктивно. Така Деница Сачева е определила
Коментари Харесай

Деница Сачева: Преговорите вървят много конструктивно

Стопкадър nivini.bg 

" Преговорите вървят доста градивно ". Така Деница Сачева е определила по какъв начин вървят диалозите сред групировката на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ по какъв начин да продължи ръководството и дали ще се реализира ротацията, оповестява Българска национална телевизия.

Преговорният екип на ГЕРБ-СДС към този момент е в постройката на Народното събрание, като се чака всеки миг към него да се причисли и този на ПП-ДБ.

Припомняме, че договарянията сред екипите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за сформиране на държавно управление след ротацията не престават и през днешния ден. Те започнаха през вчерашния ден в Народното събрание. Преди и след срещата участниците в нея отхвърлиха коментар.

Преди диалога сред двете обединения още веднъж бяха разменени взаимни обвинявания, предава Стандарт. 

Преди срещата през вчерашния ден на двете обединения в Народно събрание една от партиите в ПП-ДБ – " Да, България " се събра на национална конференция.

На форума водачите на обединението се оповестиха за продължение на работата на кабинет с ротационен министър председател, само че сложиха 12 условия за приемане на " упорит пакет от промени " и " образуване на ясно, обвързано болшинство с отвод от формиране на плаващи болшинства:

" Защото това пътят към отвод от промени, към неуспех. Ако можем да получим подобен отговор, има смисъл да има кабинет ", сподели Христо Иванов.

Той дефинира като неприятен вид отиването на избори.

" Тихичко, някои от тях - хайде, да не ги упрекваме всичките, споделиха: " По никакъв метод не желаеме да се връщаме към остарялата система ".

В позиция на кметовете на ГЕРБ, публикувана от пресцентъра на партията, се споделя, че " посредственият опит да се внесе разделяне в най-голямата политическа мощ и преди началото на договарянията за ръководство на страната е неуместно, неприлично и неетично ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР